Скариди с хрупкава коричка, манго салца и азиатска майонеза
Морската храна много добре се съчетава с плодове и пикантен вкус. Предложението ни е за екзотично предястие със скариди и манго.

Съставки
Скаридите:
-
Скариди (размер 16-20) 150 г
-
Яйце 1 бр
-
Кори за баница 50 г
-
Олио за пържене
Азиатската майонеза:
Манго салцата:
-
Манго 100 г
-
Зелена люта чушка 1 бр.
-
Кълнове за украса 10 г
-
Червена чушка 40 г
Начин на приготвяне
-
Скаридите:
1. Овкусете скаридите с Knorr Подправка за маринати Риба и морски дарове, увийте в предварително оформени парчета от корите, намажете ги с разбитото яйце и слепете. 2. Изпържете на маслена баня до златисто. 3. Поставете върху кухненска хартия. -
Азиатската майонеза:
1. Смесете Hellmann's Майонеза с Primerba Азиатско песто и поставете в хладилника. -
Манго салцата:
1. Обелете мангото и го нарежете на малки кубчета. 2. Към него добавете нарязани на ситно чушки. 3. Овкусете със сол, пипер и Hellmann's Цитрусов винегрет. -
Презентация:
1. На дъното на подходяща купичка или чашка поставете манго салцата, отгоре скарида и лъжичка с азиатска майонеза. 2. Украсете с кълновете.