1. Смокините

    1. В малка купа смесете съставките за плънката: орехи, синьо сирене, коняк и пипера.
    2. Нарежете смокините на половина, но не към основата. Издълбайте вътрешността и напълнете смокините с плънката.
    3. Завийте с прошуто смокините. Ако е необходимо, използвайте клечка за зъби, за да ги фиксирате.
    4. Намазнете грила и запечете по 1-2 минути от всяка страна.

  2. Аспержите:

    1. Обелете аспержите, измийте със студена вода и оставете водата да се отцеди. Поставете в подходящ съд като добавите зехтин и Primerba Провансалски билки. Оставете да се маринова в продължение на 10-15 минути.
    2. Загрейте грила до средна степен и изпечете аспержите за 2-3 минути.
  3. Презентация

    1. При сервирането овкусете аспержите с Hellmann's Цитрусов винегрет
    2. Поставете отгоре смокините и добавете Hellmann's Мед и горчица.
    3. Рецептата може да поднесете като гарнитура към пилешко месо.
+