+

Сьомга:

Зеленчуци и гарнитура

  • Соеви кълнове 300 г
  • Червена люта чушка 150 бр
  • Жълта люта чушка 150 г
  • Зелен лук 100 г
  • Моркови 100 г
  • Червен лук 150 г
  1. Сьомга:

    1. Нарежете на порции и мариновайте сьомгата с кожата нагоре в продължение на 30 минути.
    2. Загрейте олио в тиган и запечатайте от страната на кожата, докато не стане златистокафява и хрупкава.
    3. Обърнете и запържете на средна температура от страната на месото, глазирайте кожата за блясък.
    4. Запечатайте леко на тиган двете страни, докато не се карамелизират, отстранете и оставете настрани.

  2. Зеленчуци и гарнитура

    5. Пригответе зеленчуците, запържете лютите чушки, след което добавете морковите, бобовите кълнове и подправете леко със сос Терияки.
    6. Аранжирайте сотираните зеленчуци в чиния, сложете сьомгата и гарнирайте с кориандър, жулиени от зелен лук, сусамени семена, тогараши и сервирайте с резен лимон.

+