Тарталета с чери домати, песто и моцарела
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тарталетите:
-
Краве масло 50.0 г
-
Охладено многолистно тесто 600.0 г
-
Брашно 50.0 г
За плънката:
-
Жълти чери домати 125.0 г
-
Червени чери домати 125.0 г
-
Бейби моцарела 200.0 г
-
Зехтин 50.0 мл
-
Морска сол 5.0 г
-
Прясно смлян черен пипер 3.0 г
-
Микро салати за украса
Начин на приготвяне
-
За тарталетите:
1. Загрейте предварително фурната до 180 °C.
2. Намажете формичките масло и ги поръсете с брашно.
3. Поръсете брашновърху тестото и го разточете, докато стане с дебелина 2 мм.
4. Разрежете тестото спрямо размера на формичките поставете в тях като го притискате леко към дъното и стените. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C. Извадете тарталетите и ги оставете да изстинат. -
За плънката:
1. Нарежете доматчетата и моцарелата, след което добавете зехтина, Primerba Босилеково песто и овкусете със солта и черния пипер.
2. Напълнете тарталетите с овкусената плънка.
3. Сложете тарталетите във фурната и гипечете 5-6 минути. -
Презентация
1. Украсете с микро салати или пресни подправки.