Тарталети с диви гъби
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тарталетите:
-
Готово маслено тесто 160.0 г
-
Брашно за поръсване
За плънката:
-
Диви гъби 150.0 г
-
Масло 20.0 г
-
Шалот 100.0 г
-
Чесън, ситно нарязан 15.0 г
-
Ситно нарязан магданоз 20.0 г
-
Яйца 3.0 бр
-
Rama Cremefine 31% 50.0 мл
-
Крема сирене 100.0 г
-
Микро – салати за украса
Начин на приготвяне
-
За тарталетите:
1. Загрейте предварително фурната до 200 °C.
2. Разточететестотос дебелина 2 мм.
3. Намажете 10 формичкис маслото и ги поръсете с брашно, след което поставете тестото във всеки съд. Надупчете тестото с помощта на вилица. Оставете съдовете в хладилника, докато не станете готови за пълнене. -
За плънката:
1. Разтопете масло в тиган, добавете нарязаните на кубчета диви гъби, смесени с наситнения и задушен предварително шелот, сотирайте ги леко за 5 минути, след което добавете бялото вино и ситно нарязания чесън и оставете да ври, докато се изпари течността в тигана, след което добавете ситно нарязания магданоз. Оставете сместа настрана, за да изстине.
2. Намажете всяка тарталета сразбитите яйца и ги сложете в предварително загрята фурна за 10 – 12 минути. Извадете тарталетите и ги оставете да изстинат.
3. Смесете леко сотираната гъбена смес с Rama Cremefine 31%, крема сирене и напълнете всяка тарталета с приготвената смес.
4. Сложете тарталетите във фурната за 10-12 минути на 180 °C.
5. Извадете тарталетите от фурната, оставете ги да изстинат и ги украсете с микро салати или пресни подправки, преди да ги сервирате.