+

За тарталетите:

  • Готово маслено тесто 160 г
  • Брашно за поръсване
  • Разбити яйца 3 бр

За плънката:

  1. За тарталетите:

    1. Загрейте предварително фурната до 200 °C. 2. Разточете тестотос дебелина 2 mm. 3. Поръсете с брашно формичките,разпределето го. Надупчете тестото с помощта на вилица. Оставете съдовете в хладилника, докато не станете готови с плънката. 4. Намажете всяка тарталета с разбитите яйце и ги сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 – 12 минути. Извадете тарталетите и ги оставете да изстинат.
  2. За плънката:

    1. Сварете до готовност грахът в зеленчуков бульон, приготвен от Knorr Професионален зеленчуков бульон и 500 ml гореща вода. Варете го 60-90 секунди, след което го шокирайте в ледена вода. 2. Пригответе плънката, като използвате киселото мляко, кората от лайм, сварения грах, жълтъците, ситно нарязания чесън, ментата, Knorr Primerba провансалски билки, крема сиренето и пармезана. 3. Напълнете всяка тарталета с приготвената смес. Печете във фурната на 200 °C за 8-10 минути. 4. Извадете тарталетите, оставете ги да изстинат и ги украсете с микро салати или пресни подправки, преди да ги сервирате.