+

За тарталетите:

  • Масло 50 г
  • Брашно за поръсване
  • Охладено многолистно тесто 600 г

За плънката:

  1. За тарталетите:

    1. Загрейте предварително фурната до 180 °C. 2. Намажете формичките с маслото и ги поръсете с брашно. 3. Поръсете брашно върху масата и разточететестото върху нея с дебелина 2 mm. 4. Разрежете тестото спрямо размера формичките за печене, поставете тесто, като го притискате леко. Сложете съдовете в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C.
  2. За плънката:

    1. Обелете и нарежете на малки парчета целината, след което я добавете към съд с гореща вода, добавете Knorr Професионален зеленчуков бульон и варете до готовност, след което пюрирайте в кухненски робот. 2. Задушетге за 3-4 минути чесъна и наситнения шелот. 3. Оставете пюрето да изстине в кухненския робот, след което добавете жълтъка, задушените шалот и чесън, прясно настърган пармезан и Rama Cremefine 31%. 4. Блендирайте цялата плънка в кухненски робот, докато не получите хомогенен крем. 5. Сложете тарталетите в тава, напълнете всяка тарталета с плънка и сложете тавата в предварително загрята фурна на 180 °C за 8 минути. до златисто 6. Извадете тарталетите от съда, оставете ги да изстинат, сервирайте с кълновете грах и лента хрупкав бекон.
+