Тарталети с крем от целина, пармезан и кълнове от грах
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тарталетите:
-
Масло 50.0 г
-
Брашно за поръсване
-
Охладено многолистно тесто 600.0 г
За плънката:
-
Целина 500.0 г
-
Гореща вода 1200.0 мл
-
Яйце (жълтък) 4.0 бр
-
Шалот 20.0 г
-
Чесън 10.0 г
-
Настърган пармезан 100.0 г
-
Олио 20.0 мл
-
Rama Cremefine 31% 200.0 мл
-
Лента хрупкав бекон за украса