+

За терина:

За кенелите:

Презентация:

  • Хляб 200 г
  1. За терина:

    1. Покрийте формата за терин със стреч фолио, с аванс отстрани, така че да покрие терина, след като стане готов.
    2. Обелете и нарежете на четвъртънки доматите, отстранете семките и ги оставете да се изцедят за няколко часа в цедка. Смесете сока с бяло вино и захар, след което ги изсипете в конична цедка или в тензух ,за да прецедите доматения сок.
    3. Пригответе желатина според упътването, Загрейте леко прецедения доматен сок в съд, след коетто добавете разтворения желатин към сока от домати.
    4. Печете патладжаните в намазнена тава при температура 180 °C за 15 минути, и ги оставете да изстинат.
    5.Пригответе терина: сложете слой домати, покрийте ги със половината Primerba Босилеково песто, добавете слой парчета от патладжани, след което тънък слой доматен сок. Повтаряйте, като завършите със слой домати. Запечатайте терина със стреч фолио и натиснете леко, след което го оставете в хладилника за една нощ.
  2. За кенелите:

    1.Сотирайте нарязаните на кубчета червени камби и нарязани на кубчета патладжани зехтин, добавете шалот, червени люти чушки, нарязан чесън и грил подправката и ги сотирайте за 1 – 2 минути. Добавете синапено семе, захарта и кората и сока от лайм. Отстранете съда от печката и когато сместа се карамелизира и сгъсти, оставете да изстине.
    2. Смесете сотираните зеленчуци с маскарпоне и козе сирене. Оставете сместа в хладилника до момента на сервиране.
  3. Презентация:

    1. Изпечете филиите хляб и ги нарежете на хапки. Извадете терина от хладилника, нарежете го на кубчета според големината на филиите и го поставете отгоре. Направете кенел от сместа от камби, патладжан и го поставете върху терина.
+