+

Начин на приготвяне:

  1. Начин на приготвяне:

    1. Използвайте сух тиган за сотиране на семената, добавете фъстъците. Бъркайте 2-3 минути. Оставете ги да изстинат.
    2. Смелете на пулсации семената и фъстъците в кухненски робот, докато не станат ситни, колкото галета. Внимавайте да не ги мелите твърде дълго или ще отделят мазнина и ще се получи паста!
    3. Бланширайте празът във вряща подсолена вода за 3-4 минути, след което го шокирайте в ледена вода.
    4. Разтопете маслото на слаб огън, изгребете пяната с лъжица, след което прецедете пречистеното масло с тензух.
    5. Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън, добавете пречистеното масло и изпържете пилешките дробчета. Изпържете ги, докато не придобият златисто-кафяв цвят. Внимавайте да не ги препържите. Преди да приключите с пърженето на дробчетата, намалете огъня и подправете с Knorr Професионален пилешки бульон, добавете сухо бяло вино и прясно смлян пипер. Редуцирайте течността. Оставете дробчетата да изстинат в купа .
    6. Покрийте тава със стреч фолио, сложете слайсовете прошуто по цялата повърхност, след което сложете слой дробчета.
    7. Поръсете с част от сместа със семената и пречистеното масло отгоре. Повторете, докато не свършат всички изпържени дробчета. Когато сложите последния слой, сложете от бланширания праз на произволни места и поръсете с пречистеното масло.
    8. Покрийте цялата смес с кухненско фолио, сложете правоъгълна чиния и затиснете с подходяща тежест..
    9. Сложете терина в хладилника за 24 ЧАСА.
  2. Презентация:

    Нарежете терина на правоъгълници и поднесете с пресни билки.
+