Чабата с печени зеленчуци и бурата
Този сандвич води началото си от Сицилия. Семпъл, лесен за приготвяне и изключително вкусен.

Съставки
За зеленчуците
-
Червени чушки 300.0 г
-
Жълти чушки 300.0 г
-
Патладжан 350.0 г
-
Слънчогледово олио 100.0 мл
-
Червен лук 1 глава
-
Стръкове целина 2.0 бр
-
Чери домати 250.0 г
За сервиране
-
Чабата 10.0 бр.
-
Бурата 5.0 бр.
-
Пресен босилек
-
Кедрови ядки
Начин на приготвяне
-
За зеленчуците
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете чушките на ленти, а патладжана на колелца. Залейте ги с олиото и печете на фурна докато не потъмнеят леко и не омекнат. След това ги оставете да се охладят. Нарежете лука и целината също на слайс и ги добавете към останалите зеленчуци. Овкусете зеленчуците с винегрета. -
За сервиране
Срежете чабатата посредата, намажете я леко с Hellmann's Хиляда острова, добавете всички зеленчуци и буратата. Поръсете отгоре с кедрови ядки, добавете пресен босилек и Knorr млян черен пипер.