Гриловани зеленчуци, поднесени с хумус и „Салса верде“
Семпла, вкусна и атрактивна презентация на зеленчуково ястие

Съставки
Зеленчуци
-
Тиквички 1100.0 г
-
Моркови 1.0 кг
-
Алабаш 1200.0 г
Хумус
-
Печени чушки 50.0 г
-
KNORR Кимион 20.0 г
-
Чесън 20.0 г
-
Лимонов сок 80.0 мл
-
Зехтин 50.0 мл
-
Сусамово олио 20.0 мл
-
Сол черен пипер на вкус
-
Нахут консерва 500.0 г
-
Сусамов тахан 120.0 г
Салса верде
-
Прясна мента или джоджен 10.0 г
-
Сок от лимон 100.0 мл
-
Зехтин 150.0 мл
-
Аншоа 15.0 г
-
Зелен лук 30.0 г
Начин на приготвяне
-
Зеленчуци
Нарежете зеленчуците по желания от вас начин и ги изпечете на грил. -
Хумус
Нарежете чушките на ситни кубчета и ги оставете настрани за украса.
Сложете всички продукти за хумус в блендер и пасирайте. -
Салса верде
Добавете Primerbа босилеково песто към ситно нарязани листа от мента, пресен зелен лук и аншоа.
Добавете зехтин, лимонов сок и разбъркайте. -
Сервиране
Сервирайте грилованите зеленчуци с хумус и салса верде, поръсени с нарязаната на кубчета грилована чушка.