Грилована целина със зеленчуков сос деми-глас
Грилованата целина е изключително вкусна и е идеално предложение за вегетарианци

Съставки
Грилована целина
-
Целина 1700.0 г
-
KNORR Подправка за грил 20.0 г
-
Олио 40.0 мл
Пресни картофи
-
Картофи 700.0 г
-
Knorr Primerba провансалски билки 30.0 г
-
Олио 30.0 мл
-
Чесън 20.0 г
-
Копър 20.0 г
Зеленчуков сос деми-глас
-
Лук, морков, целина, магданоз 650.0 г
-
Чесън 20.0 г
-
Олио 30.0 мл
-
Доматен концентрат 30.0 г
-
Дафинов лист 5.0 г
-
Бахар 5.0 г
-
Червено вино 80.0 мл
-
Пресен сок от ябълка 400.0 мл
-
Масло 50.0 г
-
Вода 1100.0 мл
Начин на приготвяне
-
Грилована целина
Натрийте измитата, необелена целина с подправката за грил, смесена с олио.Завийте в алуминиево фолио и печете във фурната, загрята до 160 °C с включена сензорна сонда, настроена на 50 °C.Нарежете изпечената целина и я запечете на грила. -
Пресни картофи
Разбъркайте картофите с Primerbа провансалски билки, олио и чесън.Изпечете във фурната, загрята до 160°C, след което ги нарежете на половинки и оваляйте в нарязания копър. -
Зеленчуков сос деми-глас
Нарежете зеленчуците на половинки и добавете чесън. Полейте обилно с олио.След това поставете за 30 минути във фурната, загрята до 260 °C.Прехвърлете зеленчуците в тенджера, добавете доматено пюре, дафинов лист, бахар, вино и ябълков сок. Варете, докато течността остане наполовина.Прецедете през ситна цедка и редуцирайте до 2/3. Добавете студено масло и бъркайте, докато се разтопи. Подправете на вкус със зеленчуковия течен бульон. -
Съвет
Гарнирайте със гриловани зеленчуци.