Картофени ньоки
Картофените ньоки са класическо ястие, любимо на много хора.

Съставки
Картофени ньоки
-
Брашно тип "00" 200.0 г
-
Сол 2.0 г
-
Хладка вода 750.0 мл
-
Вода за варене на ньоки 2 л
-
Белтък 35.0 г
Гъбеният сос
-
Гъби 500.0 г
-
Масло 70.0 г
-
Сол и черен пипер на вкус
-
Вода 1.0 л
Начин на приготвяне
-
Картофени ньоки
Залейте картофените люспи с вода, изчакайте няколко секунди преди добавите останалите продукти за супа/ньоки или избраното от вас ястие. -
Гъбеният сос
Задушете нарязаните гъби в маслото за няколко минути, след което ги овкусете със сол и пипер. Добавете предварително приготвения според упътването на кутията Knorr Бял гъбен сос, добавете соевия сос Knorr и залейте ньокито в подходяща купа. Украсете с магданоз.