Тарталети с крема сирене с грах и мента
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тарталетите:
-
Готово маслено тесто 160.0 г
-
Брашно за поръсване
-
Разбити яйца 3.0 бр
За плънката:
-
Масло 20.0 г
-
Грах 200.0 г
-
Гореща вода 500.0 мл
-
Кисело мляко 50.0 г
-
Лайм 30.0 г
-
Яйце (жълтък) 3.0 бр
-
Чесън, ситно нарязан 5.0 г
-
Ситно нарязана мента 15.0 г
-
Knorr Primerba провансалски билки 10.0 г
-
Крема сирене 120.0 г
-
Настърган пармезан 25.0 г
-
Микро салати за украса
Начин на приготвяне
-
За тарталетите:
1. Загрейте предварително фурната до 200 °C.
2. Разточете тестотос дебелина 2 mm.
3. Поръсете с брашно формичките,разпределето го. Надупчете тестото с помощта на вилица. Оставете съдовете в хладилника, докато не станете готови с плънката.
4. Намажете всяка тарталета с разбитите яйце и ги сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 – 12 минути. Извадете тарталетите и ги оставете да изстинат. -
За плънката:
1. Сварете до готовност грахът в зеленчуков бульон, приготвен от Knorr Професионален зеленчуков бульон и 500 ml гореща вода. Варете го 60-90 секунди, след което го шокирайте в ледена вода.
2. Пригответе плънката, като използвате киселото мляко, кората от лайм, сварения грах, жълтъците, ситно нарязания чесън, ментата, Knorr Primerba провансалски билки, крема сиренето и пармезана.
3. Напълнете всяка тарталета с приготвената смес. Печете във фурната на 200 °C за 8-10 минути.
4. Извадете тарталетите, оставете ги да изстинат и ги украсете с микро салати или пресни подправки, преди да ги сервирате.