Тарталети с крема сирене с грах и мента
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тарталетите:
-
Готово маслено тесто 160.0 г
-
Брашно за поръсване
-
Разбити яйца 3.0 бр
За плънката:
-
Масло 20.0 г
-
Грах 200.0 г
-
Гореща вода 500.0 мл
-
Кисело мляко 50.0 г
-
Лайм 30.0 г
-
Яйце (жълтък) 3.0 бр
-
Чесън, ситно нарязан 5.0 г
-
Ситно нарязана мента 15.0 г
-
Knorr Primerba провансалски билки 10.0 г
-
Крема сирене 120.0 г
-
Настърган пармезан 25.0 г
-
Микро салати за украса