Миланско ризото
Оригинална рецепта, която обединява Миланско ризото и Валенсианската паеля.

Съставки
За ризотото
-
Ориз 800.0 г
-
Пармезан 150.0 г
-
Черен пипер 10.0 г
-
Лук 100.0 г
-
Вода 3000.0 мл
-
Краве масло 200.0 г
За месото
-
Телешки бут 350.0 г
-
Пилешки гърди 200.0 г
-
Наденица 350.0 г
За калмарите
-
Скариди 300.0 г
-
Калмари 300.0 г
За зеленчуците
-
Аспержи 200.0 г
-
Грах 200.0 г
-
Тиквички 150.0 г
-
Моркови 150.0 г
-
Гъби Кладница 150.0 г
-
Мащерка 10.0 г
-
Масло 100.0 г
-
Сол, пипер
-
Зехтин 100.0 мл
Презентация
-
Knorr Primerba провансалски билки 10.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
Начин на приготвяне
-
За ризотото
Подгответе бульона както е показано на опаковката и добавете шафрановата паста. В тенджера запържете лук и ориз и след това залейте с бульон до готовност. Добавете масло, пармезан и разбъркайте. Разстелете ризотото в тава. -
За месото
Нарежете наденицата на парчета, a пилешкото и говеждото месо на ленти. Овкусете с бульона и поставете във вакумен плик. Гответе на пара в конвектомат на 80° за 10 минути. -
За калмарите
Нарежете калмарите на кръгчета и ги сложете заедно със скаридите във вакуумна торбичка с бульона от морски дарове. Гответе на пара в конвектомат при 80° за 10 мин. -
За зеленчуците
Нарежете, овкусете и сгответе зеленчуците на тиган с масло и мащерка. Подправете със сол и пипер. -
Презентация
Запечете морските дарове и месото в тиган със зехтин и примерба провансалски билки. Запечете ориза в тиган от двете страни. Сервирайте го с месо, риба и зеленчуци.