Аранчини с пилешко и лют сос "Арабиата"
Класическа италианска рецепта за оризови кюфтенца с плънка от пилешко и пикантен сос

Съставки
Сос "Арабиата"
-
Зехтин 30.0 мл
-
Масло 30.0 г
-
Кромид лук 80.0 г
-
Чесън 15.0 г
-
Доматено пюре 800.0 г
-
KNORR Млян черен пипер 20.0 г
-
Червена люта чушка 3.0 бр
Плънка
-
Пилешко филе 400.0 г
-
Сушени домати 80.0 г
-
Ситно нарязан магданоз 30.0 г
-
Моцарела, жълта 160.0 г
Ризото/Аранчини
-
Вода 1200.0 мл
-
Лук 180.0 г
-
Бяло вино 100.0 мл
-
Oриз арборио 600.0 г
-
Настърган пармезан 100.0 г
-
Зехтин 40.0 мл
-
Масло 50.0 г
-
Чесън 25.0 г
Панировка
-
Галета 250.0 г
-
Яйца 5.0 бр