Смокини пълнени с прошуто, синьо сирене и мариновани аспержи
Сочни смокини, аспержи, прошуто и синьо сирене съчетани с ароматни провансалски билни и лек дресинг, са чудесно предложение за предястие към вашето меню

Съставки
Смокините
-
Смокини 2.0 кг
-
Прошуто 300.0 г
-
Орехи 100.0 г
-
Синьо сирене 300.0 г
-
Коняк 50.0 мл
-
Черен пипер 4.0 г
Аспержите:
-
Аспержи 1.0 кг
-
Knorr Primerba провансалски билки 40.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Черен пипер 4.0 г
Презентация
Начин на приготвяне
-
Смокините
1. В малка купа смесете съставките за плънката: орехи, синьо сирене, коняк и пипера.
2. Нарежете смокините на половина, но не към основата. Издълбайте вътрешността и напълнете смокините с плънката.
3. Завийте с прошуто смокините. Ако е необходимо, използвайте клечка за зъби, за да ги фиксирате.
4. Намазнете грила и запечете по 1-2 минути от всяка страна. -
Аспержите:
1. Обелете аспержите, измийте със студена вода и оставете водата да се отцеди. Поставете в подходящ съд като добавите зехтин и Primerba Провансалски билки. Оставете да се маринова в продължение на 10-15 минути.
2. Загрейте грила до средна степен и изпечете аспержите за 2-3 минути. -
Презентация
1. При сервирането овкусете аспержите с Hellmann's Цитрусов винегрет
2. Поставете отгоре смокините и добавете Hellmann's Мед и горчица.
3. Рецептата може да поднесете като гарнитура към пилешко месо.