Еленски стек със сос от кестени и картофени донъти

Съставки
За подготовката на месото
-
Еленско месо 2.0 кг
-
Прясна мащерка 2.0 г
-
Дафинов лист 1.0 г
-
Сол 5.0 г
За соса
-
Червено вино 400.0 мл
-
Кестени 300.0 г
-
Мед 100.0 г
-
Боровинки 350.0 г
-
Канела 2.0 г
-
Сол 5.0 г
За картофените донъти
-
Пушено сирене 250.0 г
-
Мая 75.0 г
-
Яйца XL 3.0 бр.
-
Прясно мляко 1.5% масленост 500.0 мл
-
Индийско орехче 2.0 г
-
Брашно 1.5 кг
Начин на приготвяне
-
За подготовката на месото
Подправете месото със сол и черен пипер, след това го вакумирайте и го гответе за 2 часа на 58 градуса. -
За соса
Сварете кестените и ги смесете с боровинките и меда. Посолете и добавете канелата. Пригответе Knorr Тъмен кафяв сос според опаковката и добавете към него редуцираното предварително на половина, червеното вино, за да обогатите вкуса. Добавете сместа от кестени. -
За картофените донъти
Смесете маята, брашното, млякото, яйцата и Knorr Картофено пюре с мляко. Добавете настъргано пушеното сирене. Посолете сместа, подправете с индийско орехче, омесете и след това оставете да втаса. Оформете като донъти и пържете в горещо олио. -
Сервиране
Извадете месото от плика и го запечете във фурната за 10 мин на 180 градуса с останалите подправки. След това го сервирайте и добавете картофените донъти и тъмния сос с кестени. Украсете с пресни плодове.