+

За подготовката на месото

За соса

  • Червено вино 400.0 мл
  • Кестени 300.0 г
  • Мед 100.0 г
  • Боровинки 350.0 г
  • Канела 2.0 г
  • Сол 5.0 г
  • Knorr Тъмен кафяв сос 1 kg 190.0 мл

За картофените донъти

  • Пушено сирене 250.0 г
  • Мая 75.0 г
  • Яйца XL 3.0 бр.
  • Прясно мляко 1.5% масленост 500.0 мл
  • Индийско орехче 2.0 г
  • Брашно 1.5 кг
  • Knorr Картофено пюре с мляко 350.0 г
  1. За подготовката на месото

    Подправете месото със сол и черен пипер, след това го вакумирайте и го гответе за 2 часа на 58 градуса.
  2. За соса

    Сварете кестените и ги смесете с боровинките и меда. Посолете и добавете канелата. Пригответе Knorr Тъмен кафяв сос според опаковката и добавете към него редуцираното предварително на половина, червеното вино, за да обогатите вкуса. Добавете сместа от кестени.
  3. За картофените донъти

    Смесете маята, брашното, млякото, яйцата и Knorr Картофено пюре с мляко. Добавете настъргано пушеното сирене. Посолете сместа, подправете с индийско орехче, омесете и след това оставете да втаса. Оформете като донъти и пържете в горещо олио.
  4. Сервиране

    Извадете месото от плика и го запечете във фурната за 10 мин на 180 градуса с останалите подправки. След това го сервирайте и добавете картофените донъти и тъмния сос с кестени. Украсете с пресни плодове.