Милфьой от телешко задушено с грейви и песто
Апетитно многопластово ястие от такос със сочно телешко

Съставки
Телешко
-
KNORR Розмарин 12.0 г
-
Моркови 300.0 г
-
Сол 8.0 г
-
Черен пипер 4.0 г
-
Лук 300.0 г
-
Телешко за готвене 2000.0 г
-
Ринг за оформяне 30.0 бр
-
Питка за кесадия или такос 10.0 бр
Салатен микс
-
Репички 100.0 г
-
Микс листни салати 200.0 г
Начин на приготвяне
-
Телешко
Месото се поставя в тенджера със студена вода, като се добавят на едро нарязаните зеленчуци, розмарин, сол и пипер. Вари се докато стане готово.
Свареното телешко се накъсва на парчета и останалият от варенето бульон се прецежда и сгъстява със сос Братен джус. Поставя се в тиган за няколко минути, добавя се Maizena за да се сгъсти и се маха от огъня. -
Питки
Питките се запичат на грил или сух тиган по 1 минута от всяка страна и върху тях се сипва от телешката смес. Правят се три реда. -
Салатен микс
Върху последния ред се поставят овкусените с винегрета салати, разпределят се нарязаните на шайби репички, а отдолу или отстрани в чинията се поставя пестото.