Скариди с хрупкава коричка, манго салца и азиатска майонеза
Морската храна много добре се съчетава с плодове и пикантен вкус. Предложението ни е за екзотично предястие със скариди и манго.

Съставки
Скаридите:
-
Скариди (размер 16-20) 150.0 г
-
Яйце 1.0 бр
-
Кори за баница 50.0 г
-
Олио за пържене
Азиатската майонеза:
Манго салцата:
-
Манго 100.0 г
-
Зелена люта чушка 1.0 бр.
-
Кълнове за украса 10.0 г
-
Червена чушка 40.0 г
Начин на приготвяне
-
Скаридите:
1. Овкусете скаридите с Knorr Подправка за маринати Риба и морски дарове, увийте в предварително оформени парчета от корите, намажете ги с разбитото яйце и слепете.
2. Изпържете на маслена баня до златисто.
3. Поставете върху кухненска хартия. -
Азиатската майонеза:
1. Смесете Hellmann's Майонеза с Primerba Азиатско песто и поставете в хладилника. -
Манго салцата:
1. Обелете мангото и го нарежете на малки кубчета.
2. Към него добавете нарязани на ситно чушки.
3. Овкусете със сол, пипер и Hellmann's Цитрусов винегрет. -
Презентация:
1. На дъното на подходяща купичка или чашка поставете манго салцата, отгоре скарида и лъжичка с азиатска майонеза.
2. Украсете с кълновете.