Сьомга терияки
Класическа комбинация

Съставки
Приготвяне на рибата
-
Филе от сьомга 1200.0 г
За печените зеленчуци
-
Пресни люти чушки 100.0 г
-
Пресни червени чушки 150.0 г
-
Червен лук 100.0 г
-
Пресен лук 100.0 г
-
Моркови 100.0 г
-
Слънчогледово олио 50.0 мл
Начин на приготвяне
-
Приготвяне на рибата
Мариновайте рибата (за минимум 30 минути) със соса Терияки. Изпечете на средна температура с малко мазнина, докато стане златиста и след това я обърнете от другата страна. След като е изпечена, поръсете със соса, за да я завършите. -
За печените зеленчуци
Нарежете зеленчуците и добавете черния пипер. След това ги запържете в в силно нагрят тиган, за да станат хрупкави. -
Презентация
Сервирайте рибата върху хрупкавите зеленчуци. Сервирайте в отделна малка купа сос Терияки.