+

Чили кон карне

  • Растителна мазнина 100.0 мл
  • Нарязан лук 150.0 г
  • Нарязани червени чушки 75.0 г
  • Смлян чесън 10.0 г
  • Чили на прах (средно люто) 15.0 г
  • KNORR Сладък червен пипер 15.0 г
  • KNORR Кимион 10.0 г
  • Телешка кайма 800.0 г
  • Knorr желиран телешки бульон 25.0 г
  • Домати от консерва 700.0 г
  • Студена вода 250.0 мл
  • Кафява захар 15.0 г
  • Доматено пюре 50.0 г
  • Заквасена сметана 100.0 мл
  • Бъбрековиден боб от консерва 600.0 г
  1. Чили кон карне

    • Сложете мазнина в тенджера с подходящ размер и загрейте до горещо. Добавете лука и гответе, докато лукът стане мек, но не оцветен.
    • Добавете накълцания чесън, чyшката, чили на прах, червен пипер и смлян кимион. Разбъркайте съставките и гответе още няколко минути.
    • Добавете телешката кайма, разбърквайки я със шпатула, докато пържите, поне за 5 мин. Или докато каймата е изгуби суровия си вид и започне да покафенява.
    • Добавете 25gот KNORR желиран телешки бульон директно в тенджерата заедно с 200ml вода. Добавете намачканите домати, захар и доматеното пюре и разбъркайте добре соса.
    • Варете соса леко за 20 минути. с капак, като разбърквате от време на време. Ако сосът изглежда сух, просто добавете малко количество вода, докато не получите желаната текстурата.
    • Добавете бъбрековидния боб и оставете да къкри леко за още 10 минути. Добавете малко повече вода, ако сосът е твърде сух.
    • Овкусете, добавяйки сол и черен пипер, ако е необходимо регулирайте интензитета на подправките, добавяйки повече чили на прах или доматено пюре.
    • Сервирайте върху гарнитура от ориз със заквасена сметана и пресен корандър.