Салата тофу и краставици с пикантен дресинг
Разнообразете салатеното меню със това предложение в азиатски стил и изненадайте вашите гости.

Съставки
За салатата:
-
Тофу 700.0 г
-
Хрупкави листа Нори нарязани
-
Печено сусамово семе 50.0 г
-
Лотус, пържен на чипс 50.0 г
-
Пресен лук, нарязан на ситно или на тънки слайсове 100.0 г
-
Краставица 500.0 г
За дресинга:
-
Knorr Тайландска сладко-пикантна паста 200.0 мл
-
Мирин 100.0 г
Начин на приготвяне
-
За салатата:
1. Нарежете тофу-то на правоъгълници, с дебелина 0.5 см, а краставицата по дължина.2. Поставете ред краставица, ред Тофу като започнете и завършите с краставицата. Направете 2 реда Тофу. Увийте с лентите нори.3. Изсипете част от дресинга в чинията и поставете отгоре тофу-то.4. Завършете с навити резени краставица, пера пресен лук, печено сусамово семе и пърженият чипс от лотус. -
За дресинга:
1. Смесете Knorr Тайландска сладко-пикантна паста, соевия сос и мирин. Разбъркайте добре. -
Съвет от готвачи за готвачи:
1. Не оставяйте краставицата твърде дълго време върху дресинг, тъй като може да омекне.2. Може да замените краставицата с червени репички.3. Чипсът от лотус може да заместите с кълнове или друг чипс напр. ряпа, целина.