Сьомга със зеленчуци и пяна от сос Холандез
С богатия си вкус, красивата червено-оранжева плът и високото ниво на полезни омега-3 мастни киселини популярността на сьомгата продължава да расте. Сьомгата уловена в дивата природа е най-правилният избор.

Съставки
Рибата
-
Сьомга филе, нарязано на порции 2000.0 г
-
Сол 15.0 г
-
Черен пипер 7.0 г
-
Масло 100.0 г
Зеленчуците:
-
Ряпа 200.0 г
-
Бейби моркови 200.0 г
-
Зелени аспержи 800.0 г
-
Масло 100.0 г
-
Вода 1500.0 мл
Соса:
-
Вода 500.0 мл
-
Масло 100.0 г
Начин на приготвяне
-
Рибата
1. Отстранете костите от сьомгата и овкусете със сол и черен пипер. 2. Направете прорези върху кожата на сьомгата и запържете с масло в тиган с незалепващо покритие. Обърнете сьомгата и я поставете в предварително загрята на 200°C фурна за 8 мин. -
Зеленчуците:
1.Във вода и Knorr Рибен бульон, сварете ряпата, бейби морковите и аспержите. 2. Прехвърлете зеленчуците в студена вода с лед.3. Преди сервиране затоплете зеленчуците в тиган с малко масло. -
Соса:
1. Към студена вода прибавете Knorr Холандез сос и оставете да заври като разбърквате. 2. Махнете готовия сос от котлона и добавете студено масло. -
Презентация:
1. Сложете соса и върху него аранжирайте зеленчуците и сьомгата.2. Декорирайте.3. Съвет: Може да направите пяна от сос Холандез със сифон.