Пуешки бут с ароматен сос от ябълки и бекон
Сочно пуешко су вид със страхотен сос

Съставки
За пуешкото месо
-
Пуешки бут 2.0 кг
-
Черен пипер 4.0 г
-
Масло 200.0 г
За соса
-
Бяло вино 100.0 мл
-
Масло 50.0 г
-
Мащерка 5.0 г
-
Бекон 100.0 г
-
Вода 500.0 мл
-
Ябълка на кубчета 300.0 г
За гарнитурата
-
Тиквички 1.0 кг
-
Картофи 1.0 кг
-
Knorr Primerba провансалски билки 20.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
-
Чесън 10.0 г
-
Масло 100.0 г
Начин на приготвяне
-
За пуешкото месо
Овкусете месото с Knorr подправка за маринати за пилешко месо, сложете го в плик с масло и вакумирайте.Гответе за 14 часа на 62 градуса на су вид.Преди сервиране запечете в конвектомат на 200 градуса за 10-15 минути или до готовност. -
За соса
Редуцирайте виното до 1/3 от количеството. В отделен тиган запържете бекона и ябълките с част от маслото.Добавете ги към редуцираното вино и смесете с останалите съставки за соса. Оставете да поври на слаб огън, за да се редуцира, след което сгъстете с Knorr Светло Ру и накрая добавете останалото масло. -
За гарнитурата
Сварете картофите и ги сотирайте в загрят тиган с чесъна и билките.Нарежете тиквичките и ги гриловайте на тиган с билките и чесън. -
Презентация
Преди сервиране разпределете пуйката на порции, залейте със соса и гарнирайте със зеленчуците.