Калкан с аспержи и винен сос
С течните бульони правите вкусна основа за сосове, супи и ястия.

Съставки
Аспержи
-
Зелени аспержи 500.0 г
-
Бели аспержи 20.0 бр.
-
Масло 50.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Бял пипер 2.0 г
Лук
-
Лук 500.0 г
-
Масло 80.0 г
-
Сол 8.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
Калкан
-
Калкан, почистен и филетиран 2.0 кг
-
Масло 100.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
Сос
-
Готварска сметана 100.0 мл
-
Див лук 50.0 г
-
Масло 50.0 г
-
Бяло вино 100.0 мл
-
Вода 400.0 мл
-
Бял пипер 2.0 г
-
Сол 3.0 г
Начин на приготвяне
-
Аспержи
Бланшираме почистените аспержи за 2 мин в подсолена вода.Сотираме аспержите в маслото на тиган и ги овкусяваме със сол, пипер и Citrus Fresh. -
Лук
Почистете, обелете и нарежете лука на половинки.Овкусете и запечете в конвектомат. -
Калкан
Овкусете с подправката и зехтина калкана.Запечете в масло на тиган или плоча за няколко минути. -
Сос
Сожете в касерола виното да заври.Добавете бульона и водата.След 3-4 мин добавете дивият лук, маслото, сметаната и сгъстете с Ру.Овкусете със сол и пипер. -
Презентация
Поднесете ястиета, като в чинията сложете рибата, залейте със соса и отгоре декорирайте със аспержи и лук.Декорирайте и с микро цветя.