Веган такос със запeчен карфиол, салата със зелено манго и пикантен сос
Веган такос пълнен с хрупкави парченца карфиол, салата от зелено манго и червено зеле, с пикантен сос с чили и поръсен с кориандър

Съставки
За пържения карфиол
-
Карфиол на стръкове 700.0 г
-
Сол и пипер на вкус
-
Галета панко 200.0 г
-
Неподсладено растително мляко 300.0 мл
-
Брашно 200.0 г
За салатата с манго и червено зеле
-
Червено зеле на жулиени 150.0 г
-
Зелено манго на жулиени 150.0 г
-
Кориандър, нарязан 20.0 г
-
Бял винен оцет 40.0 мл
-
Сол и пипер на вкус
За пикантния майонезен сос
-
Зелени чили люти чушки 20.0 г
За такосите
-
Тортила 20.0 бр.
-
Листа червено зеле, нарязани на ленти 140.0 г
-
Листа от кориандър 20.0 г
Начин на приготвяне
-
За пържения карфиол
- Бланширайте стръкчетата карфиол за 2 минути.
- Разбъркайте брашното със солта и пипера. Добавете растителното мляко. Сместа трябва да е малко по-рядка от смес за палачинки. Потопете карфиола в сместа и оваляйте в галета.
- Изпържете карфиола в фритюрник на 190 C докато стане хрупкав и златисто-кафяв и овкусете със сол и пипер.
-
За салатата с манго и червено зеле
- Разбъркайте червеното зеле, манго и кориандър и полейте с бял винен оцет. Овкусете със сол и пипер.
- Нарежете на ленти листата от червено зеле.
-
За пикантния майонезен сос
- Разбъркайте Hellmann’s Цитрусов винегрет с Hellmann’s веган майонеза. Добавете ситно нарязаните люти чушки. Изсипете в бутилка за сос и сложете в хладилник
-
За такосите
- Затоплете тортилите. Напълнете всяка тортила с нарязаното на ленти зеле, салатата със зелено манго и запечения карфиол.
- Залейте с пикантния сос с чили и майонеза и поръсете с кориандър. Сервирайте 2 такоса на порция.