Терин с пилешки дробчета, семена и прошуто
Класически вкус на пилешки терин, подобрен с букет аромати.

Съставки
Начин на приготвяне:
-
Пилешки дробчета 2000.0 г
-
Сусам 100.0 г
-
Семена от кориандър 30.0 г
-
Ким 15.0 г
-
Фъстъци 30.0 г
-
Сол на вкус
-
Праз лук 200.0 г
-
Масло 200.0 г
-
Сухо бяло вино 100.0 мл
-
Слайсове прошуто 150.0 г
-
Прясно смлян пипер
Начин на приготвяне
-
Начин на приготвяне:
1. Използвайте сух тиган за сотиране на семената, добавете фъстъците. Бъркайте 2-3 минути. Оставете ги да изстинат.2. Смелете на пулсации семената и фъстъците в кухненски робот, докато не станат ситни, колкото галета. Внимавайте да не ги мелите твърде дълго или ще отделят мазнина и ще се получи паста!3. Бланширайте празът във вряща подсолена вода за 3-4 минути, след което го шокирайте в ледена вода.4. Разтопете маслото на слаб огън, изгребете пяната с лъжица, след което прецедете пречистеното масло с тензух.5. Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън, добавете пречистеното масло и изпържете пилешките дробчета. Изпържете ги, докато не придобият златисто-кафяв цвят. Внимавайте да не ги препържите. Преди да приключите с пърженето на дробчетата, намалете огъня и подправете с Knorr Професионален пилешки бульон, добавете сухо бяло вино и прясно смлян пипер. Редуцирайте течността. Оставете дробчетата да изстинат в купа .6. Покрийте тава със стреч фолио, сложете слайсовете прошуто по цялата повърхност, след което сложете слой дробчета.7. Поръсете с част от сместа със семената и пречистеното масло отгоре. Повторете, докато не свършат всички изпържени дробчета. Когато сложите последния слой, сложете от бланширания праз на произволни места и поръсете с пречистеното масло.8. Покрийте цялата смес с кухненско фолио, сложете правоъгълна чиния и затиснете с подходяща тежест..9. Сложете терина в хладилника за 24 ЧАСА. -
Презентация:
Нарежете терина на правоъгълници и поднесете с пресни билки.