Рамен с телешко
С течните концентрирани бульони създавате основа не само за супи и сосове, но и може да подправяте ястията си бързо.

Съставки
Бульон
-
Чесън 40.0 г
-
Джинджифил 80.0 г
-
Сусамово олио 80.0 мл
-
Шалот 200.0 г
-
Светло мисо 70.0 г
-
Кафява захар 50.0 г
-
Саке 100.0 г
-
Самбал 30.0 г
Телешко месо
-
Телешко месо (бут) 1.5 кг
-
Черен пипер 5.0 кг
добавки
-
Удон нудълс 600.0 г
-
Яйце 10.0 бр
-
Зелен лук 100.0 г
-
Чили на прах (средно люто) 10.0 г
-
Кълнове 100.0 г
-
Гъби еноки 200.0 г
Начин на приготвяне
-
Бульон
В дълбок съд загрейте сусамово олио, добавете чесън, шалот и джинджифил.Добавете сусам, самбал, мисо и захар.Добавете саке, соев сос и телешкия бульон.Оставете да ври на слаб огън 20 мин. -
Телешко месо
В тенджара под налягане сгответе месото. -
добавки
Бланширайте гъбите в бульона.Сварете яйцата и нарежете на половинки.Нарежете зеленият лук.Сварете нудлите. -
Презентация
Аранжирайте всички продукти в бульона, подправете с подправките и декорирайте със печено сусамово семе и листа от кориандър.