Филе от кефал, броколи и бейби моркови, лимонов сос и магданоз
Кефалът е крехка риба, която се приготвя бързо и лесно. Изпечен във фурна или на скара, кефалът може да бъде атрактивно предложение във вашето меню.

Съставки
Рибата:
-
Филе от кефал 1600.0 г
-
Rama Combi Profi 100.0 мл
-
Сол 10.0 г
-
Черен пипер 5.0 г
Гарнитурата:
-
Броколи 1000.0 г
-
Бейби моркови 500.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Черен пипер 5.0 г
Соса:
-
Стръка магданоз 2.0 бр
-
Масло 100.0 г
-
Вода 500.0 мл
Начин на приготвяне
-
Рибата:
1. Отстранете филетата на рибата и обезкостете.
2. Нарежете на парчета по 80 g. Една порция трябва да включва две филета.
3. Нанесете в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете парчетата кефал в тавата, подправете със сол и пипер и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях.
4. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 8 – 10 минути. -
Гарнитурата:
1. Отстранете стъблото на броколите и нарежете броколите на розички.
2. Обелете бейби морковите.
3. Овкусете зеленчуците със сол и пипер и добавете Hellmann's Цитрусов винегрет.
4. Печете зеленчуците в конвектомат, предварително загрята до 95 °C, като използвате програма с пара. -
Соса:
1. Бланширайте два стръка магданоз за минута.
2. Към вряща вода прибавете Knorr Маслен сос с лимон и оставете да поври за 2 минути.
3. Изсипете соса в кухненски робот и го блендирайте с бланширания магданоз, докато не се получи хомогенна смес.
4. Преди да сервирате, загрейте соса до 70 °C, добавете масло и разбъркайте соса с ръчен миксер, за да получите пенлива текстура. -
Презентация:
1. Направете канапе от зеленчуците и поставете рибата.
2. Поставете соса и декорирайте с магданоз по желание.