Menu

Съставки

+

За тестото:

  • Масло 50.0 г
  • Брашно 50.0 г
  • Охладено многолистно тесто 600.0 г

За плънката:


Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

...

Начин на приготвяне

  1. За тестото:

    1. Загрейте предварително фурната до 180 °C.
    2. Намажете тарталетите с масло и ги поръсете с брашно.
    3. Поръсете брашно върху масата и разточете тестото с дебелина 2 mm.
    4. Разрежете тестото спрямо размера на тарталетите поставете върху формата, като леко притиснете. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C.
  2. За плънката:

    1.В тиган загрейте олиото на слаб огън и сотирайте леко праз нарязан на кубчета за 3 – 4 минути. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Оставете праза да изстине на стайна температура.
    2. В купа смесете Rama Cremefine 15%, жълтъка, цяло яйце, и добавете Primerba Червено песто и пармезана.
    3. Смесете празената смес с нарязана на кубчета пушена сьомга.
    4. напълнете кишовете с плънката и печете в продължение на 10-12 минути.
    5. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 30 – 40 минути и ги украсете със ситно нарязан праз.