Ресторантите като „Bubbledogs“ в Лондон, „The Fat Dog“ в Амстердам или „Allium“ в Чикаго превръщат правенето на хот-дог в изкуство. Месото може да е телешко или свинско, но също така и заешко, пушено патешко, кървавица или месо от омар. Освен с пълнежа можете да освежите традиционния хот-дог и със свежи и креативни дресинги. Макар и да има американски произход, хот-догът вече е глобално явление. Ето няколко идеи за дресинги като за начало:

Японски хот-дог

Придайте японски привкус с малко пикантна уасаби майонеза, ароматна джинджифилова туршия и поръсете с хрупкаво нори.

Китайски хот-дог

Вземете силна горчица, разбъркайте заедно с малко сос Хойсин и прясно настърган джинджифил и гарнирайте с кисела краставичка и хрупкави бобови кълнове.

Пикантен хот-дог

Направете сладко-кисел дресинг от манго и пикантен сос от мента и кориандър със зелени люти чушлета. Сложете и от двете върху хот-дога и завършете с печени фъстъци.

Близкоизточен хот-дог

Дресинг с вкус на ядки, тахан и йогурт, мариновано червено зеле със зърна кимион и няколко хрупкави пържени зърна нахут – комбинация за прекрасен хот-дог с привкус от Близкия изток.

Френски хот-дог

За един изискан френски хот-дог можете да поръсите с натрошено прясно козе сирене и да завършите с конфи от червен лук. Покрийте с тънко нарязани хрупкави пържени стръкове брюкселско зеле.

Италиански хот-дог

Поднесете италианския хот-дог с разтопена моцарела, пикантен доматен сироп и хрупкав пържен бекон Копа ди Парма.