Menu

Когато е в ресторанта, готвачът е в състояние да контролира много аспекти за удовлетвореност на клиентите - от доставчици до готвене и сервиране. Сега обаче, когато доставката на храна става все по-често срещана, има нови предизвикателства пред това да се гарантира, че клиентът получава максималното качество на приготвенатата храна.

Ето 5 фактора, които оказват влияние върху това колко добре пътуват вашите ястия.

 

1:54

Консистенция и текстура

Проблем:
Пастата, която е с много сос е едно от най-трудните ястия, тъй като соса може да стане на бучки или да се отдели. Пастата може да продължи да се готви, когато е опакована в изолираща кутия, или да поеме соса по време на доставката, в резултат на което ястието става сухо.

Решение:
Опаковайте соса и пастата отделно и оставете клиента да ги смеси сам, преди да ги изяде. Можете също да направите соса, като използвате съставки като Knorr Карбонара сос например, или да го добавите към готовите сосове, направени от скрач, за да ги направите по-стабилни.

 

Температура и презентация

Проблем:
Поради температурни промени по време на транспортиране, консистенцията на ястия като супи и яхнии може да се промени, правейки ястието да изглежда по-малко привлекателно. Пържените картофи могат да загубят сочността си и да станат сухи, поради разпадането на соса, а пресните зеленчуци и салати може да не пристигнат в идеално свежо състояние, поради преноса на топлина по време на транспортиране.

Решение:
Съставките на Knorr съдържат модифицирани нишестета, които могат да поддържат консистенцията и текстурата на вашия сос. Също така, опитайте да използвате кисели краставички или кореноплодни зеленчуци, които по-добре издържат на топлина.

 

Опаковка

Проблем:
Опитайте да използвате непропусклива опаковка, за да сте сигурни, че ястията стигат до дестинацията си, без да се отварят и разливат. Друга възможност е опаковката да бъде обвита и запечатана, за да се сведе до минимум изтичането на продукта и изцапването на опаковката.

Решение:
Освен да гарантирате качеството на вашите ястия, трябва и да се справите с предизвикателствата, с които  се сблъсквате по време на реалния транспорт. Например ястията на течна основа могат да се разлеят и да развалят удоволствието от храненето, ако не са опаковани правилно в плътно затворени контейнери.