Menu

Коронавируса задържа все повече клиенти вкъщи, отколкото във вашия ресторант? След появата на вируса, все повече заведения отчитат нарастване на търсенето за доставка на храна и спад в броя на клиентите в ресторанта. Това предоставя уникалната възможност да подобрите менюто си за доставка на храна - фокусирайки се върху ястия, които могат да бъдат доставени на клиентите, които да се насладят на вкусната храна в уюта (и безопасността) на дома си.

Ето няколко полезни съвета за увеличаване на търсенето на вашите ястия за доставка 

Подчертайте имуно-стимулиращия аспект на вашите ястия

Увеличете продажбите на конкретни ястия (и на вашия ресторант като цяло), като обърнете внимание на здравословната част от храната, за клиентите, които предпочитат да се хранят у дома. Ето как можете да го направите:

  • Определете селекция от ястия, които са чудесни за изграждане на имунитет, след това групирайте тези ястия и ги поставете в горната част на менюто си - за предпочитане в категория „Повишаване на имунитета“, за да привлечете вниманието.
  • Подчертайте аспектите на тези ястия, които ги правят чудесни за имунната система, като добавите предимствата им към описанието на всяко ястие.

Осигурете голяма стойност със сет меню

Клиентите оценяват добрата стойност, а сет менюто е фантастична стойност за парите. Сет ястията също улесняват решенията за покупки, тъй като клиентите могат да получат храна, напитки и дори закуска в един комплект, вместо да се налага да ги купуват отделно и да заплащат допълнителни такси.

Не забравяйте да включите сет меню опции за групи от всякакъв размер. Златното правило на доброто меню за доставка е да улесни решението за покупка, така че клиентите да преминат от избор на меню до бързо потвърждение, без да разглеждат менюто на друг ресторант преди закупуване от вашия.

Добрата селекция за избор трябва да включва:

  • Индивидуално сет меню
  • Сет меню за двама
  • Сет меню за празници и за семейство от 4 до 6 души


Уверете се, че опциите за доставка на храна надхвърлят очакванията

Менюто ви за доставка не трябва да бъде просто дигитална версия на менюто от вашия ресторант. Когато искате да сте успешни в доставката на храна, всичко е от значение. Ето няколко бързи съвета:

  • Изберете меню, което се доствя добре (и бързо!)
  • Изберете събуждащи апетита снимки, за да привлечете клиентите
  • Използвайте качествени, непропускливи, брандирани опаковки
  • Предлагайте промоции с вашите партньори за доставка
  • Доставяйте бързо и точно