Menu

Ресторантите са отново отворени, дори засега само за хранене и кетъринг на открито. По правило храненето на открито е много популярно сред гостите, особено когато времето го позволява. Има обаче няколко неща, които трябва да се имат предвид, когато става въпрос за хранене на открито. Тук ще намерите най-важните разпоредби, свързани с храненето и кетъринга на открито, които ще ви помогнат да имате успешно отваряне.

 

Заявление за външна зона

Beantragung Außenbereich

Ако вашият ресторант понастоящем няма открита площ, можете да кандидатствате за такава. Ако зоната на открито не принадлежи на вашата фирма, но е обществена зона, като пешеходна зона или тротоар, се изисква специално разрешение за ползване. Можете да подадете заявление за това във вашия град или община. По правило се предоставя разрешение за специално използване, освен ако столовете и масите не пречат на автомобилите, велосипедистите или пешеходците.

Защита от шум

Шумът играе важна роля, когато става въпрос за хранене на открито, особено когато вашия обект се намира в близост до жилищни блокове. В момента градините и откритите пространства на ресторантите имат право да работят до 23:00 часа, но трябва да имате предвид, че след 22:00 часа можете да бъдете санкционирани, в случай на оплакване за силен шум, идващ от обекта ви.

Хигиенични порционни опаковки

От миналата година на темата за хигиената се отделя още по-специално внимание в ресторантьорството и кетъринг индустрията. Препоръчваме порционните опаковки на Hellmann за вашите ястия, за да можете да спазвате и хигиенните правила на открито. Предварително порционираните и дозирани опаковки са хигиенични и практични за вас, безопасни и вкусни за вашите гости. Те са подходящи, както в случай на кетъринг на открито, така и за използване от ресторантите. Можете да разгледате нашите дози тук.