Menu

Засищаща салата

Все повече гости желаят от време на време да се хранят без месо, но това в никакъв случай не означава „безвкусно“: Не се нуждаете от птици, за да накарате салатата ви да „полети“. С тези хрупкави гарнитури Вашите салати ще бъдат истинска сензация и без месо.

Несправедливо забравен: бобът

Несправедливо забравен: бобът

От бял до шарен: бобът е привлекателна гарнитура, която често несправедливо е пренебрегвана. Особено боб мунг, със своя яркозелен цвят и деликатен вкус на ядка, придава специална нотка на всяко ястие.

Съвет: Кълновете от боб мунг също са добра хрупкава гарнитура, както и кълновете от леща, синап, киноа, рукола и броколи.

Помислете за нещо малко: лещата

Помислете за нещо малко: лещата

Жълта, червена, зелена, кафява или черна: лещата, приготвена по ориенталски или швабски, е красива и засищаща гарнитура към всяка салатата. Червената леща, лещата „белуга“, лещата дю Пю (Puy) могат да бъдат приготвени без накисване. Особено последните, поради тяхната твърда консистенция, са изключително подходящи за салати.

Прозрението за салати: сладките картофи

Прозрението за салати: сладките картофи

Ярките картофи винаги изглеждат добре в чинията и се радват на разнообразие от приложения в кухнята. Във фурната сладките картофи по желание могат да бъдат превърнати в пикантни пръчици, хрупкав тънък чипс или изпечен изцяло в кумпир, напълнен с различни салати. Резени, спирали или шайби – просто импровизирайте!

Съвет: Подчертайте мекия вкус на сладкия картоф със сладостта на узрели смокини. Деликатният, мек вкус на балсамовия оцет е идеален завършек на дуото.

Майсторът на преобразяването: нахутът

Майсторът на преобразяването: нахутът

Мекият вкус на нахута се комбинира чудесно с голямо разнообразие от подправки: ориенталски с чесън и кимион или средиземноморски с розмарин.

Сега става хрупкаво: печените ядки

Сега става хрупкаво: печените ядки

Шам фъстък, кедрови ядки, слънчогледови семки, тиквени семки, ленени семена, сусам, амарант или маково семе, всичко може да бъде изпечено, изпържено или изпукано. Пуканките също са много актуални при салатите. Зърната от спелта, печени или пържени, са изключително интересна гарнитура към салата.

Мекият вкус среща огъня: печено авокадо

Мекият вкус среща огъня: печено авокадо

Дори масленото авокадо да не е подходящо за продължително излагане на топлина, леко запечено е изключително вкусно. Внимание: За да не стане горчиво, запечете леко или просто го сложете закратко на скарата. Разбира се, авокадото и сурово е перфектна гарнитура към салата.

Можете да го приготвите и без яйца: веган дресинг

Можете да го приготвите и без яйца: веган дресинг

Съвет: Дори веган салатите не трябва да се приготвят без майонеза. Ето защо ние ви предлагаме лесно решение с Hellmann’s Веган Майонеза.