Да насърчаваш биоразнообразието, за да защитиш земята
Фермерите, които се занимават с устойчиво земеделие, трябва да влизат в много роли – учен, професионален готвач, механик, а понякога и консиерж.
Да накараш местната дива природа да се почувства във фермата като у дома си подпомага борбата с вредителите, опрашването и торенето, а и просто превръща фермата в едно по-приятно място. Ето някои от нещата, които правят фермерите на Knorr за нашите пернати, люспести и слизести приятели.
![](/chef-inspiration/sustainability/encouraging-biodiversity/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice/image.img.jpg/1587056324756.jpg)
Те строят хотели за пчели между посевите за подпомагане на опрашването.
![](/chef-inspiration/sustainability/encouraging-biodiversity/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy/image.img.jpg/1587056321924.jpg)
Добавят малки езера за създаване на нови екосистеми.
![](/chef-inspiration/sustainability/encouraging-biodiversity/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c/image.img.jpg/1587056328728.jpg)
Насърчават червеите да разграждат органичните материали за по-богата почва.
![](/chef-inspiration/sustainability/encouraging-biodiversity/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_577314139/image.img.jpg/1587056318352.jpg)
Осигуряват хабитати за зимен сън и размножаване на калинките.
![](/chef-inspiration/sustainability/encouraging-biodiversity/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_990478465/image.img.jpg/1587056319780.jpg)
Създават домове за гущери за борба с вредителите във фермите.
![](/chef-inspiration/sustainability/encouraging-biodiversity/jcr:content/parsys/content/tipsandadvice_copy_c_734491608/image.img.jpg/1587056322127.jpg)
Приветстват прилепите, хранещи се с досадни молци, които обичат да похапват домати.