Menu

Всяка година около 70% от общите повърхностни води в света се използват за земеделие. Откриването на нови начини да пестим на вода е по-важно от всякога.

Взети заедно, фермерите, участвали в програмата ни от три години, са спестили 10,6 млн. литра вода за напояване.

Степента на напояване на културите може също така да окаже голямо влияние върху крайния вкус, затова за щастие Отличителните фермери на Knorr знаят няколко трика, за да не поливат посевите си твърде много или малко:Капковото напояване е един хитър начин да извлечете максимална полза от всяка капка, като осигурите на растенията точното количество вода, от което се нуждаят, за ви дарят със здрави, вкусни зеленчуци.

  • Изключително много държим и на рециклирането, като при всяка възможност използваме водата повторно.
  • Един от нашите фермери, който отглежда риган в Турция, успя да удвои добива си като намали използваното количество вода, което показва, че обработването на земята с грижа може да бъде от голяма полза.

 

„Оценяваме зеленчуците си преди всичко по вкуса, затова ги поливаме така, че да бъдат най-сладки, когато стане време за беритба. Доматите ни не се поливат от около седмица, преди да се оберат, и това само ги прави по-сладки. Освен това колкото по-малко вода съдържа събраната реколта, толкова по-бързо съхне, така че това носи огромни всестранни ползи.“

- Андреа Граниер, мениджър „Устойчиво земеделие“ на Knorr

По-малко пестициди

По-малко пестициди

В борбата за опазване на посевите от гладните вредители отличителните фермери на Knorr все повече се обръщат към природата, за да им помогне с тази задача, и от 2011 г. успяха да намалят употребата на пестициди с 31% на ферма. 

  • За да защитят посевите, те използват насекоми от вида Nesidiocoris, които обичат да се угощават с молците Tuta Absoluta – любители на доматите.
  • Те строят убежища, за да насърчават природните хищници, които се хранят с насекоми, като прилепите, гущерите и сините синигери
Благополучие на животните

Благополучие на животните

Поставихме си за цел и работим с нашите фермери, за да гарантираме, че нашето пилешко, свинско и телешко месо ще бъде отгледано в съответствие с добрите стандарти за благополучие на животните. Този наш стремеж бе признат от организацията „Compassion in World Farming“.