Menu

Все повече хора се интересуват и се ориентират към полувегетарианството - това са хората, които се хранят предимно с растителна храна, млечни продукти и яйца, но от време на време консумират и месо. Като флекситарианци те се стремят да консумират месо съзнателно и в намалено количество, но всъщност не искат да се откажат от вкуса. Като гости са готови да намалят или заменят консумацията на месо с алтернативи на растителна основа.

Възможности за заместители на месото

Тофу (от соя)
Тофу се произвежда от бяла соя, която се преработва в соево мляко. Така се получава соев кварк чрез денатурация и коагулация на протеини. Соевият кварк се отцежда и след това се пресова на блокчета. Тофу е лесно смилаем продукт и е подходящ за гриловане или печене. Тъй като има слаб собствен вкус, винаги към него са подходящи много подправки.

Сейтан
„Пшеничното месо“ произхожда от японската кухня и се състои от чист пшеничен протеин. Сейтан има твърда консистенция, подобна на месо.

Темпе
Заместител на месо от Индонезия: варени соеви зърна, които се смесват с гъбна плесен. Темпе съдържа много естествени витамини от групата В, богато е на протеини и може да бъде подправено по различни начини. Подходящо е за пържене, печене и пържене във фритюрник.

Лупина
Сладките лупини са бобови растения от Южна Америка, които могат да растат практически пред вратата ни. Ето защо те се считат за регионален месен заместител на бъдещето с положителен екологичен баланс. Богати на протеини, витамин Е и фибри, лупините са подходящи като алтернатива на месото поради влакнестата си структура.


Зеленчуци и бобови растения
Зеленчуците, като например грах, сега също се използват като основа за заместители на месото.

От „Има вкус на“ до „Вкусно!“

Глобалната тенденция с иновативни концепции за бургери завладя и веганската и вегетарианската сцена. Освен класическите бургери в гастрономията отдавна има различни алтернативи на растителна основа. Следователно иновативният „заместител на месото“, който изглежда и има вкус точно като месото, е точно в унисон с времето. За гастрономията това е шансът чрез нови идеи да привлечете нови гости и да постигнете по-високи обороти.

THE VEGETARIAN BUTCHER ® може да се използва за създаване на фантастични ястия без месо, които също ще зарадват любителите на месото. Създайте ястия без компромис с вкуса.