Независимо дали в ресторанта, или в закусвалнята: бургерите, пастата „Болонезе“ или лазанята са дългогодишни и абсолютни бестселъри. Това важи ли и за вегетарианци или вегани?

Факти в полза на растително меню с алтернативи за месо в Европа:

  • 86% от растителните ястия за консумация извън дома се поръчват от не-вегани. *
  • 89% от ястията без месо се ядат от не-вегетарианци. *
  • Ястията на растителна основа се продават до 56% по-често, ако не са посочени в отделен раздел от менюто. **

С новите безмесни продукти на THE VEGETARIAN BUTCHER популярните ястия се приготвят по нов начин, изцяло на растителна основа и съвсем лесно. Вегетариански бургер, веган „Болонезе“ и веган лазаня, а също и веган парченца за готвене.

Благодарение на широката гама от продукти, Unilever Food Solutions подкрепя готвачите в приготвянето на ястия на растителна основа. Благодарение на THE VEGETARIAN BUTCHER® може да предложим иновативни идеи и решения за хранене с растителна храна.

Как оптимално да представите, за да се възприемат ястията на растителна основа в едно меню, ще обясним в следващите няколко стъпки:

Меню

Също така е полезно да включите специални тематични дни в менюто си, които акцентират върху растителни ястия и алтернативи на месото. Това ви позволява да създавате повтарящи се вкусови преживявания, с които можете да привлечете гостите и емоционално:

  • Безмесен петък
  • Вегетариански старт на седмицата
  • Безмесно посрещане на новата година

Или използвайте международни празници, за да предлагате типични ястия без месо:

  • Световен ден на вегетарианството 1 октомври
  • Световен ден на храната 16 октомври
  • Световен ден на веганите 1 ноември

 

След теорията, сега е време за практика! Тук ще намерите разнообразни и безмесни рецепти от THE VEGETARIAN BUTCHER®:

 

*Източници: Kantar Worldpanel Division / Meat free & plant based osccasions / 52, February 2019
**Източници: https://www.cam.ac.uk/vegnudge , https://www.trouw.nl/opinie/minder- vlees-op-de-menukaart-het-kan-prima ~ b7d3ba91 /