![](/chef-inspiration/ufsacademy/waste-management/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931156390.jpg)
1. Въведение в управлението на отпадъците
В това видео ще се срещнете с шеф Ричард Грийн, който ще представи някои от най-важните влияния и действия, които могат да бъдат предприети за намаляването на отпадъците.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/waste-management/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931178574.jpg)
2. Как да направим одит на отпадъците
Основен инструмент за контрол в кухнята е одитът на отпадъците. Научете целта на одита на отпадъците и как да го направите в собствената си кухня.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/waste-management/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_452713798/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931305537.jpg)
3. Ефективно пазаруване
Един от начините за намаляване на отпадъците в кухнята е чрез ефективно пазаруване. Разберете защо това е важно и чуйте някои съвети как да го направите.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/waste-management/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931193380.jpg)
4. Управление на запасите и създаване на меню
Оперативният мениджър Сантош Шети ще ви разкаже за предимствата от поддържането на вашите менюта в крак с актуалните тенденции.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/waste-management/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931458079.jpg)
5. Управление на отпадъци при подготовката и планиране на производството
Научете някои тънкости и трикове за това как да се възползвате максимално от хранителните отпадъци, за да намалите общите разходи от отпадъци при подготовка.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/waste-management/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1445561028/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1600931475542.jpg)
6. Управление на отпадъците от чиниите
Как можете да сведете до минимум отпадъците, които идват от чиниите на клиентите? Гледайте това видео, за да научите повече.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/waste-management/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_100224553/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1601026299835.jpg)
7. Управление на отпадъците от бюфета
Един добър начин за управление на отпадъците на бюфета е да се научите как правилно да преценявате колко хора очаквате. Научете още няколко тънкости, като гледате това видео.