![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1607681572069.jpg)
Анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP)
Посветен на безопасността на храните, Unilever Food Solutions ви представя лесни хигиенни принципи, които предлагат полезни и професионални решения за поддържане на чиста и безопасна кухня. Първата глава ще ви представи HACCP, план, който да ви помогне да сложите бизнеса си в ред, правейко го по-ефективен.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681715725.jpg)
Глава 2. Основни принципи на HACCP
Тази глава ви представя методологията и петте принципа на HACCP. Обучавайте се чрез учене стъпка по стъпка, за да идентифицирате проблемите, преди те да доведат до по-сериозни проблеми.
Разберете четирите опасности за безопасността, получете примери за мониторинг и подобрете работната си среда.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1793470653/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681728228.jpg)
Намаляване на сложността
Научете се как да намалявате сложността на процесите във вашата кухня, за да създадете ефикасна и лесна работна среда.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1925407276/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681741115.jpg)
Лична Хигиена
Получете указания за критичното значение на личната хигиена в кухнята. Увеличете безопасността, като обърнете внимание на личната хигиена и униформата си на работното място, оборудването и инструментите.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_721674418/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681757795.jpg)
Получаване на доставки
Тази глава разглежда избора на подходящ доставчик, който отговаря на вашите изисквания. Избягвайте ненужните рискове и осигурете цялостната безопасност и защита на вашия бизнес. Научете как правилно да разпознавате и избирате най-добрите доставчици и техните условия.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_8848663/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681773035.jpg)
Съхранение
Правилното съхранение на продуктите е от решаващо значение за осигуряване на безопасността на вашите клиенти, като същевременно предоставяте икономични решения за вашия бизнес. Избягвайте грешките, подобрете комуникацията и разберете изискванията за съхранение, уникални за всеки продукт.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_417334874/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681785522.jpg)
Подготовка
Времето за приготвяне е изключително важно за безопасността на храните. Тази глава дава най-добрите съвети за правилното приготвяне на храна от пържене, размразяване до нарязване. Разберете рисковете и как най-добре да ги избегнете.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1622659609/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681798572.jpg)
Регенерация
Научете как да защитите храната, приготвена преди сервиза, позволявайки на храната да пристига при клиентите възможно най-свежа и безопасна.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1724945532/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681811940.jpg)
Обслужване
Уверете се, че грижата в подготовката продължава при сервирането и представянето на ястието. Получете професионални съвети относно грижата за храната на блок маса и поддържането на здравни стандарти.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1809545683/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681825150.jpg)
След Обслужването
Разберете как да се уверите, че стандартите за безопасност на храните се поддържат дори след обслужване; насърчете вашия персонал да почиства правилно, улеснявайки работата за следващия ден.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_2119489772/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681838170.jpg)
Отстраняване на отпадъците
Винаги има много отпадъци, генерирани след обслужването. Помислете за тези полезни насоки, за да сте сигурни, че отпадъците се отстраняват и изхвърлят възможно най-хигиенично, за да се избегнат вредните бактерии.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_355342129/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681851468.jpg)
Чистене и поддръжка
Тези прости стъпки ще ви помогнат да разберете най-важните етапи за почистване и поддръжка в безопасността на храните. Тези съвети ще позволят на вас и вашия персонал да сте сигурни, че почиствате и се грижите за околната среда правилно.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1095956954/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681865734.jpg)
Седмичен дневник
Уверете се, че ключовата информация се съобщава, записва и процедурите за безопасност се спазват ефективно. Тази глава ще ви помогне в насоките за жизненоважните проверки, които трябва да регистрирате.
![](/chef-inspiration/ufsacademy/food-safety/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_c_1167760600/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607681878547.jpg)
Заключение
Безопасността на храните е от решаващо значение за успеха на всяко хранително заведение; ние обаче знаем, че това е голямо предизвикателство. Ето защо сме посветени на това да бъдем адекватен инструмент за подпомагане на вас и вашия персонал в това предизвикателство.