Menu

Журито, в чиито ръце са 20-те участника по време на финалите на UniChef е съставено от трима професионалисти, доказали се през годините шеф-готвачи! Жури от Франция, Румъния  и Канада....  

Шеф Антоан Вераст

Шеф Антоан Вераст

От Франция, през Корсика, Австралия, Канада и Дубай до София.

Шеф Антоан Вераст  прекарва детството си в кухнята на ресторанта на баща си и по-късно завършва  Университета по хотелиерство и мениджмънт в Бретан, Франция. Решава да обиколи света и се мести в Париж, където завършва трети в CDRE (национално състезание за хотелиери) и след това е нает  от  5-звездния Мариот хотел на Шан-з-Елизе.

Следващата му спирка е Мелбърн, в „Перлата“, един от ресторантите в „Топ 20“. А след това отива в Канада, където  придобива значителен опит във Ванкувър Олимпик , а в Монреал трупа опит в областта на кетъринга.

2012 година отваря нови врати в кариерата на Шеф Вераст и той тръгва към Дубай, където работи при шеф Яник Алено и е начело на ресторант „101“ през неговия най-успешен период.  След многостранния опит, който натрупва през годините Шеф Вераст търси ново предизвикателство и той  решава да отвори собствен ресторант в София.„L’instant” бързо става известен. Само две години след отварянето му, печели наградата на Бакхус „Най-добър ресторант на годината“ за 2014 и 2015. Паралелно с това, Шеф Вераст започва да развива и кетъринг обслужване . От януари 2017 г., той се съсредоточава само върху L'instant Boutique and Catering и затваря ресторанта.

Шеф Sayan Wongwai

Шеф Sayan Wongwai

Шеф Sayan Wongwai  или по-известен като TJ е роден в Ко Самуи, вторият по големина остров в Тайланд. Той е в кухнята от 16 годишен, като страстта към кулинарията е наследил от майка си и баба си. 

След като завършва своето образование, той започва работа като Demi Chef в Пукет, Тайланд. Има над 12 годишен опит в различни хотел ресторанти в Тайланд, но в един момент той осъзнава, че има нужда нещо различно.

 

Обикаля цял свят, за да трупа опита като професионален готвач, да тества разлини кухни, експериментира с ястията и открива нови култури.

Насочва се към Франция, където остава за няколко години, след това живее и работи 4 години в САЩ и отново се връща в Тайланд, където работи като шеф-готвач на нефтена платформа, по средата на океана.

Малко  по-късно, получава предложение да бъде част от екипа на първият азиатски ресторант в Румъния и да има възможността да бъде част от създаването на азиатската култура там.  Днес той работи като Главен Executive Chef в Kunnai,Букурещ.

Шеф Хю Бутин

Шеф Хю Бутин

Шеф Хю Бутин има над 25 годишен разнообразен опит в кулинарията: От преподавателски опит в училища с кулинарна насоченост до шег-готвач в изискани ресторанти по цял свят.

След като завършва Института за туризъм и хотелиерство в Монреал, с магистърска степен по кулинарни изкуства, шеф Бутин придобива солиден кулинарен опит като щеф-готвач по целия свят. Шеф Бутин притежава богат опит в мултикултурна среда, като е работил като Executive Chef  за Club Med в продължение на 7 години, на различни места в Мексико, Австралия, САЩ и Куба.

Шеф Бутин има опит  в изискани ресторанти  като Little Nell в Аспен, сред 25-те най-добри хотели в САЩ и "La Côte d'Or"  3-звездния ресторант "Michelin" в Бургундия, Франция. Работил е като шеф-готвач инструктор в два кулинарни университета в Мексико Сити повече от 8 години.

 В момента Шеф Бутин е е ръководител на Института за кулинарни изкуства към Висше Училище по Мениджмънт, Варна.

Владее френски, испански, английски, а мексиканската и италианската кухня са сред любимите му. А най-ценният урок за учениците му е: "Направете го със сърце или изобщо не го направете!"