
За всички, на които им е липсвала тръпката от състезание и конкуренция в кухнята, отново стартира кулинарното приключение, наречено UniChef. По традиция то ще събере най-добрите професионални готвачи и най-любознателните ученици на една сцена.
Тазгодишният лайт мотив на състезанието се стреми да обхване един основен проблем, с който се сблъскват професионалните кухни, а именно темата за хранителните отпадъци. Тя е важен акцент в кулинарно отношение и представлява значителна загуба на други ресурси като земя, води, енергия и труд. Нашето предизвикателство към участниците ще е да ни представят своя оригинална рецепта, в която са използвали поне един остатък от продукт като компонент в чинията си. По този начин се надяваме да стимулираме повече полезни практики в кухнята на българските ресторанти.
На специалния сайт на състезанието www.unichef.bg, всички желаещи да се включат, могат да качат снимка на своя авторска рецепта с кратко описание. Седем души от категория ще бъдат избрани чрез гласуване от публиката в социалините мрежи, а останалите трима – от жури на специално живо предаване. Победителите в UniChef, които ще бъдат избрани по традиция по време на СИХРЕ 2022 ще спечелят курс в престижното кулинарно училище Le Notre, а победителите от UniChef Junior парична награда.
Включи се и грабни титлата UniChef!
Виж каква беше атмосферата по време на UnIChef 2.0
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.
