Menu

 

За всички, на които им е липсвала тръпката от състезание и конкуренция в кухнята, отново стартира кулинарното приключение, наречено UniChef. По традиция то ще събере най-добрите професионални готвачи и най-любознателните ученици на една сцена.

Тазгодишният лайт мотив на състезанието се стреми да обхване един основен проблем, с който се сблъскват професионалните кухни, а именно темата за хранителните отпадъци. Тя е важен акцент в кулинарно отношение и представлява значителна загуба на други ресурси като земя, води, енергия и труд. Нашето предизвикателство към участниците ще е да ни представят своя оригинална рецепта, в която са използвали поне един остатък от продукт като компонент в чинията си. По този начин се надяваме да стимулираме повече полезни практики в кухнята на българските ресторанти. 

На специалния сайт на състезанието www.unichef.bg, всички желаещи да се включат, могат да качат снимка на своя авторска рецепта с кратко описание. Седем души от категория ще бъдат избрани чрез гласуване от публиката в социалините мрежи, а останалите трима – от жури на специално живо предаване. Победителите в UniChef, които ще бъдат избрани по традиция по време на СИХРЕ 2022 ще спечелят курс в престижното кулинарно училище Le Notre, а победителите от UniChef Junior парична награда. 

Включи се и грабни титлата UniChef!

Виж каква беше атмосферата по време на UnIChef 2.0

3:01