Завърши и 5-то издание на кулинарното състезание UniChef, което тази година засегна темата с хранителните отпадъци. Състезанието се проведе в 3 дни, както обикновено по време на специализираното ХоРеКа изложение – Сихре.

Споделяме няколко запомнящи се моменти.

С радост ви показваме финалните чинии, грабнали първите 3 места в двете категории - NoWaste UniChef и NoWaste UniChef Junior.

02:25

И тази година в UniChef взеха участие 10 професионални готвачи и 10 ученика от кулинарни гимназии. Участниците показаха изключително висока мотивация и хъс за победа, усърдие и завидни умения, докато приготвяха своите красиви и вкусни ястия.

NoWaste UniChef Junior 3-то място

NoWaste UniChef Junior 3-то място

Марио Проданов от Професионална гимназия по туризъм "Професор д-р Асен Златаров", град Варна. Марио е само 10 клас и ястието, което приготви бе ПАТЕШКО МАГРЕ С МУС ОТ КЕСТЕНИ И МАЛИНОВ СОС. 

NoWaste UniChef Junior 2-ро място

NoWaste UniChef Junior 2-ро място

Здравко Атанасов, ученик в 12 клас в Софийска професионална гимназия по туризъм. Неговото ястие се нарича ВКУСОВЕТЕ НА ЗЕМЯТА: ПАТЕШКО МАГРЕ SOUS-VIDE КРЕМ ОТ ПАЩЪРНАК, ПЮРЕ ОТ БАТАТ, МЛАДИ МОРКОВИ SOUS-VIDE, FUSION СОС И ЧИПС БОНСАЙ

NoWaste UniChef Junior 1-во място

NoWaste UniChef Junior 1-во място

Заслужено първото място грабна Симона Костадинова от Професионална гимназия по туризъм "Професор д-р Асен Златаров", град Варна, със своята чиния - LOCAVORES BG VARNA R70 ЕСЕТРА ОПУШЕНА НА BIG GREEN EGG С ЧИПС ОТ ОРЕХ

Ето ги и финалистите в категория професионалисти.

NoWaste UniChef 3-то място

NoWaste UniChef 3-то място

Престижното трето място бе присъдено на Красимир Баналиев, който изненада журито със своята многокомпонентна рецепта - ГОРАТА СРЕЩА ОКЕАНА. 

NoWaste UniChef 2-ро място

NoWaste UniChef 2-ро място

Ивайло Гасеров е първият подгласник, той се отличи с великолепна презентация и вкус на своя ПЪДПЪДЪК-ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО-ТРЮФЕЛ

NoWaste UniChef 1-во място

NoWaste UniChef 1-во място

Първото място журито присъди на Петьо Станишков. Той приготви перфектно ПАТЕШКО ФИЛЕ, С ТЕКСТУРИ НА ПАЩЪРНАК,"ЕСПУМА ОТ КЕСТЕНИ", КАРАМЕЛИЗИРАН БЕЙБИ ЛУК, ВКУС ОТ ЗЕМЯТА И ВИНЕН СОС. Освен това Петьо използва по най-добрия начин zero waste компонентите в чинията си. Шеф Станишков спечели обучение в професионалния кулинарнен институт Le Nôtre в Париж