+

Мус от бял шоколад

Карагенанов разтвор

  • Вода 1 л
  • Карагенан 40 г
  • Ябълки 2 бр

Мойст кейк Carte d`Or суфле

Малинова сфера с малинов винегрет

  • Захар 40 г
  • агар агар
  • Захар 40 г
  • Кардамон 1 г
  • Канела 2 г
  • Звездовиден анасон 2 бр
  • Чай от ябълки 200 мл
  1. Мус от бял шоколад

    1. Поствете 2/3 от муса в силиконови форми и поставете в шока да замръзнат. Към останалата част от муса добавете ¼ от теглото му прясно мляко, за да се промени текстуратаму и да стане по-леко, на границата да е по-течно. Така ще придадете ново измерение за сетивата.
    2. Поставете в пош и съхранявайте в хладилник до момента на подреждането.
    3. Извадете полусферите и напръскайте едните с кадифен, бял и зелен спрей, за да се получи неутрална и хрупкава декоративна коричка, а другите потопете в карагенанов разствор с ароматен чай.
  2. Карагенанов разтвор

    1. Поставете вода с чай да заври 10 минути. Добавяте карагенана и оставяте да ври 2 минути.
    2. Изчайактесместа дадостигне температура от 50 градуса ти потопетезамразените полусфери, за да се получи ароматна ципа.
  3. Мойст кейк Carte d`Or суфле

    1. Смесетепродуктите и разбъркайтес миксер, до получаване на хомогенна смес.
    2. Разстелетена 2 см дебелина и изпечете на 180 за 19 мин .
  4. Малинова сфера с малинов винегрет

    1. Кипнете всички продукти за 4 минути на умерена температура. ю
    2. Охладете сместа, докато не стегне.
    3. Блендирате и поставете в пош за декорация.
  5. Аранжиране:

    1. Поръсете с хрупкав кръмбъл, изрежете ринг от мойст кейка и поставете сфера върху нея. В чинията поставете точки от лекия мус и гел от ябълков чай.
+