Бобови растения
![](/chef-inspiration/fighting-covid-19-together/nutrition-and-immunity-support/pulses-and-seeds/jcr:content/parsys/content/textimage_copy/image.img.png/1608191036745.png)
Бобовите растения са част от семейството на бобовите култури, а най-често срещаните представители са фасул, леща и нахут - освен възможността, която дават за приготвянето на различни ястия, те са и много достъпни. Бобовите култури са чудесен източник на растителни протеини, особено за хората, които търсят безмесни предложения. Можете да сготвите ястие на растителна основа с тях като ги добавяте към супи, салати или ги използвате вместо месо за такос или бургери.
Семена
![Порция семена Порция семена](/chef-inspiration/fighting-covid-19-together/nutrition-and-immunity-support/pulses-and-seeds/jcr:content/parsys/content/textimage_copy_472707496/image.img.png/1608192182766.png)
Източник на основни масни киселини и фибри, семената могат да бъдат включени в печива, да се използват като допълнение към салати, супи и сандвичи. Те също така съдържат здравословни мононенаситени и полуненаситени мазнини, както и много важни витамини, минерали и антиоксиданти.