Menu

Как правите вашия избор? Има толкова много неща, за които да се помисли.

Какви са последните тенденции? Коя риба е най-подходяща според сезона? Какъв е местният избор? Научете повече за „рибите на момента“ и качествата, които ги правят устойчив избор.

Октопод

Октопод

Октоподът е включен в менюто на ресторантите навсякъде и причината за това не е малка. Подходящ е за различни цели. Може да го задушите, изпечете на скара, сервирате като предястие или основно ястие. Комбинирайте го с картофи, бобови растения, наденица..... списъкът е дълъг.

Скумрия

Скумрия

Приготвена като рибена супа с подправки, крем или пастет; пушена в рибена салата Цезар, запечена на скара с табуле от леща и силно подправена с ревен или маринована в ескабеш. Само назовете ястие и може да сте сигурни, че ще върви със скумрия!

Краб

Краб

Сладкото, деликатно месо е идеално за рибени ролца гурме, салати, кейк с раци или като заливка за супа. Може да го опушите, задушите, сварите или приготвите на пара. . Може да го подправите с каджун или индийска подправка.

Миди бръснач

Миди бръснач

Винаги популярни в страни като Испания и Италия, но отдавна подценени в страните от Северна Европа. Пригответе ги на барбекю и ги сервирайте със салса верде като испанците, добавете ги към италианска паста с морски деликатеси, пригответе ги в китайски стил със сос от черен боб и лук или направете елегантен бульон от тяхната течност и ги сервирайте с миди и пресен грах. Източници и устойчивост

Сардини

Сардини

Сардините изминаха пътя от значително пренебрегване до превръщане в тренд. Независимо дали са запечени на скара, изпечени на фурна или консервирани (забелязваме, че някои португалски марки извеждат тази консервирана храна на следващото ниво!).

Аншоа

Аншоа

Има толкова много начини за използване на аншоа. Може да ги сготвите пресни на огън от дърва или да ги гарнирате с галета и чесън. Завършете сос "Цезар" с филенца ароматна аншоа, добавете към пицата или пастата за по-силен рибен вкус и аромат. Пригответе на тиган или запържете дълбоко в темпура за изискано леко ястие. Използвайте маринована аншоа като основа за паста или яхния или разтопете в задушена телешка или агнешка яхния.

Морска лястовица

Морска лястовица

Морската лястовица е толкова недооценена. Поради твърдото месо често използваме червената морска лястовица в супи и яхнии. Но тя може да блесне по толкова други начини. Може да комбинирате тази риба много добре с друга – например сицилианска капоната, или разбъркайте запържена ряпа и подправете с консервиран лимон.