Ето как да се възползваме максимално от висококачествена консервирана риба.

Страни като Испания и Португалия са истински експерти, в тях всъщност има ресторанти за консервирана храна, където консервите са единственото нещо, което пристига на масата, а в специални магазини се продава само консервирана риба. Не просто риба тон и сьомга, а миди, стриди, калмари, консервирани в собствения им сос, дори хайвер от морски таралеж. Рибата първо се приготвя, след което незабавно се поставя в консервата, което има огромно значение за вкуса. Добре консервирана сардина добива прекрасен вкус умами с годините.

Затова включете консервирана риба в менюто и я сервирайте с елегантни домашно приготвени ястия. Например консервиран октопод върху тънко нарязани току-що сварени картофи със салса верде или консервирани сардини с хумус, подправени с консервиран лимон и естрагон.