Menu

Искате да продадете бързо рибните ястия? По-долу може да видите някои съвети как да я продавате най-добре.

търговец на риба

Управлявайте менюто си

Менюто е всичко. По-долу може да намерите някои полезни съвети.

  • При вертикално подредено меню първото и последното ястие се продават най-добре. Затова, ако искате да продадете рибата си, знаете къде да я сложите.
  • Дайте прости, ясни и хващащи окото наименования на ястията.
  • Добавете фрази, които осведомяват клиентите за произхода на ястието; това може да помогне за продажбата му.
  • Препоръчайте вашите любими сортове вино за риба.

 

Разказвайте истории

Гостите обичат да чуват историята зад всяко ястие – затова не забравяйте да им я разкажете. По-долу може да видите някои от най-добрите съвети как да го постигнете:

  • Говорете с клиентите за рибата, която сте използвали, и вкуса, който им предстои да опитат. Не забравяйте да споменете дали се доставя сезонно, постоянно или е местна. На клиентите им харесва, ако можете да назовете рибарите или района, в който е била хваната.
  • Обучете персонала си и ги превърнете във ваши посланици на вкуса, като ги подканите да опитат ястията ви. Изключително важно е сервитьорите да се вълнуват за храната, затова е необходимо да знаят възможно най-много за всяко ястие.
  • Ако разполагате с „улов на деня“, се уверете, че клиентите ви знаят какъв е той, за да могат да получат най-прясната риба.